de omgeving

Ruwenhof is de naam van de buurtschap waar onze dorpsboerderij staat. Deze buurtschap was oorspronkelijk onafhankelijk van het dorpje Neede, maar maakt daar sinds vorige eeuw deel van uit.
neede luchtfotoVleermuizendorp* Neede is een rustig dorp met 10.000 inwoners, op de grens van de Achterhoek met Twente, omgeven door prachtige natuur en op een kleine 25km van grotere steden als Enschede en Hengelo. En een klein half uur naar het westen is de Hanzestad Zutphen zeker het bezoeken waard.
achterveldMaar wellicht bent u juist nièt van plan naar de drukke stad te gaan, maar te genieten van de rust van het dorp en de natuur.
Dan zit u in Neede goed !!
U loopt in een paar minuten naar de Needse Berg met zijn zandkuilen en uitkijktoren, en daarachter de schaapskudde in het Vleer** en het laarzenpad in Het Achterveld. Daarnaast zijn er wel 20 fietsroutes met knooppuntensysteem en wandelroutes voor de korte en lange afstand.
De LF-fietsroutes 4 en 8 komen ook langs Neede!!
En het LAW-2 Trekvogelpad loopt een paar kilometer ten zuiden van Neede. Wij halen en brengen u gratis!!

voorzieningen en monumenten in de directe omgeving op loopafstand:
Rondom Neede kunt u vele bezienswaardigheden, musea, monumenten, watermolens, bijzondere natuur en authentieke dorpen bezoeken. Hiervoor hebben we brochures en folders beschikbaar in de B&B en uiteraard ook bij de lokale TIP/VVV, die op een paar minuten lopen te bezoeken is. Dus wijnchateaux bezoeken, rond de talrijke kastelen lopen, kunst kijken,  varen in “zompen” over de Berkel, golfen, in de open lucht of overdekt zwemmen, welness, u noemt maar…het kan hier allemaal. Een greep uit alle mogelijkheden staat onder deze pagina.

*) Vleermuizendorp is de bijnaam voor het dorp Neede. Kijk voor meer uitleg hierover op de site van Vleermuizendorp Neede

**) Natuurgebied ’t Vleer geniet landelijke bekendheid door de aanwezigheid van de zeldzame boomkikker.